Voor 16:00 uur besteld, zelfde dag gratis verzonden.

Lekker Zacht

Plaids & Kussenhoezen

Retourneren & Ruilen

Retourneren & Ruilen

Wij streven naar een zo laagdrempelig en eenvoudig mogelijk retour- & ruilproces. Dat maken wij mogelijk via ons digitale retourportaal. Daar kun je veilig, snel & direct het retourlabel aanmaken. Let wel, wij vragen hiervoor een kleine retourvergoeding van €1,50.

Zou je graag je item(s) willen ruilen? Geen enkel probleem. Neem contact op met de klantenservice via het contactformulier of via een directe mail naar info@lekkerzacht.com. Wij reserveren dan het door jou gewenste artikel en sturen het op zodra we jouw item retour hebben ontvangen.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Je kunt jouw bestelling retourneren via ons digitale retourportaal. Na het invullen van je postcode en ordernummer, krijg je de keuzemogelijkheid voor het postbedrijf waarmee je het pakket wil retourneren. Eenmaal gekozen, wordt het retourlabel voor je aangemaakt. Deze print je uit, plak je op het retourpakket en geeft het af bij het door jou gekozen postbedrijf. Tip: verwijder eerst het originele label en plak daarna het retourlabel op het pakket.

Let wel, wij vragen voor het retourneren een kleine vergoeding van €1,50.

Binnen welke termijn kan ik mijn bestelling retourneren?

Vanaf het moment dat je jouw pakket hebt ontvangen of dat het is bezorgd bij een afleverpunt, geldt de wettelijke retourtermijn van 14 dagen. Dit betekent dat je 14 dagen de tijd hebt om je retour kenbaar te maken via het digitale retourportaal. Vervolgens heb je nog een keer 14 dagen om het retour daadwerkelijk naar ons op te sturen.

Overschrijd je deze termijn, mogen wij jouw retour weigeren. Natuurlijk staat onze klantenservice altijd voor je klaar om je te helpen als er twijfels of onduidelijkheden zijn over jouw retourzending.

Wat zijn de kosten voor het retourneren?

Wij vragen een kleine vergoeding van €1,50 voor het retourneren van je bestelling. Dit doen wij om de service van gratis verzending en eenvoudig retourneren voor zowel jou als al onze andere klanten mogelijk te houden.

Wij verrekenen deze kosten met het aan jou terug te betalen bedrag.

Hoe worden de retourkosten verrekend?

Wij houden deze kosten in op het aan jou terug te betalen bedrag. Let daarom goed op als je voor de betaalmethode ‘Klarna betaal later’ hebt gekozen. Er blijft dan een klein bedrag van €1,50 open staan waar je nog aan moet voldoen.

Via welk postbedrijf kan ik mijn bestelling retourneren?

In ons digitale retourportaal bieden we de keuze voor verschillende postbedrijven om je retourzending mee te versturen: PostNL, DPD, UPS, GLS, DHL en Bpost. Het correcte retouradres verschijnt automatisch op het verzendlabel.

Ik heb mijn bestelling geretourneerd. Wanneer kan ik de terugbetaling verwachten?

Wij proberen onze retouren zo snel mogelijk te verwerken. Zodra we vastgesteld hebben dat jouw retourzending aan onze voorwaarden voldoet, word je binnen 14 dagen terugbetaald. Terugbetaling gebeurt via de door jou gekozen betaaloptie bij bestelling.

Wij vragen een kleine vergoeding voor het retourneren van je bestelling. Let daarom goed op als je voor de betaalmethode ‘Klarna betaal later’ hebt gekozen. Er blijft dan een klein bedrag van €1,50 open staan waar je nog aan moet voldoen.

Kan ik een item ruilen?

Dat kan zeker. Stuur een bericht naar onze klantenservice via het contactformulier of via info@lekkerzacht.com. Dan kijken wij of het gewenste item nog op voorraad is en houden het eventueel voor je apart.

Wat zijn de retourvoorwaarden die jullie hanteren?

Wij hanteren de retourvoorwaarden die volgens de wet worden voorgeschreven. Maar wij zijn niet de moeilijkste en hebben begrip voor uitzonderlijke situaties. Onze klantenservice denkt altijd graag met je mee. Heb je twijfels of onzekerheden over je retourzending? Stuur ons een bericht via het contactformulier of info@lekkerzacht.com.

Onze retourvoorwaarden houden in:
1. Het artikel dient in nieuwstaat te verkeren.
2. Het retour- of ruilverzoek is binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling ingediend via het digitale retourportaal.
3. Het retourpakket bestaat uit originele verpakking en bevat eventuele documenten die bij de levering door Lekker Zacht zijn meegestuurd. 
4. Het retourpakket is binnen 14 dagen na het aanmaken van het retourlabel opgestuurd. 

Mijn retour is nog niet terugbetaald. Hoe kan dat?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het niet terugbetalen van jouw retourzending:

1. Wij hebben het pakket later ontvangen dan de wettelijk vastgestelde retourtermijn. We mogen jouw retourzending weigeren en aan je terug laten sturen. We stellen je hiervan op de hoogte via de mail. Je hebt geen recht meer op terugbetaling.
2. We hebben het pakket en de inhoud beschadigd of incompleet ontvangen. De waarde hiervan zullen we moeten vaststellen. Wij stellen je hier uiteraard van op de hoogte. Vervolgens zullen we de waardevermindering verrekenen met de terugbetaling.
3. Wij hebben je retour niet ontvangen. Het kan voorkomen dat het retourpakket is zoekgeraakt bij de door jou gekozen postbezorger. Wij zijn hier helaas niet voor aansprakelijk. Je hebt dan geen recht op terugbetaling.
Je kunt ervoor kiezen om het retourpakket extra te laten verzekeren. Let wel, deze kosten zijn voor eigen rekening. Tip: vraag bij afgifte van je retourzending altijd een verzendbewijs. Je kunt de status van de zending dan in de gaten houden. Mocht er iets fout gaan, neem dan contact op met het betreffende postbedrijf.

Heb je vragen over de status van je retourzending en terugbetaling? Neem gerust contact op met onze klantenservice via het contactformulier of via info@lekkerzacht.com


Klantbeoordelingen

Lekker Zacht

Dit vinden onze klanten

Zoë Zegers 11/01/2022

TrustPilot
Top service, denken goed mee, snelle levering, klantvriendelijk.

Hele mooie kussenslopen ontvangen, zelfs nog wat dingen bij kunnen bestellen die niet op de website stonden. Top service, denken goed mee & hele snelle levering! Ik kreeg foto’s via Instagram met verschillende kussencombinaties omdat ik het erg lastig vindt om dingen in te beelden. Ik kreeg ook netjes een berichtje toen ze het ene kussensloop waar ik heel graag een 2e van wilde hebben weer binnen hadden! Ik bestel hier zeker nog eens! Ga zo door, jullie behulpzaamheid en klantgerichtheid wordt zeer op prijs gesteld🤗!

R Witte 29/12/2021

TrustPilot
Ondanks de problemen door het niet…

Ondanks de problemen door het niet bezorgen een prima gevoel overgehouden. Zeer goede customerservice door Luuk, en prima follow up. En uiteindelijk een heerlijke warme en mooie deken ontvangen.

A van Lierop 21/12/2021

TrustPilot
Absolute aanrader. Pure luxe, heerlijk zacht!

Superfijne, warme plaids. Lekker dik en zwaar. Om je helemaal in te rollen als je lekker op de bank wilt liggen, of als extra warme deken bovenop je dekbed.

Bij ons in huis (5p) heeft inmiddels iedereen zo'n grote, luxe plaid en de plaids zijn al meerdere malen als cadeau gegeven. Ze maken de naam van het bedrijf (Lekker Zacht) meer dan waar!

Bezorging lekker vlot.

Irene Bruil 21/12/2021

TrustPilot
Mooi product.

Mooi product. Zachte en lekker grote deken. Ze maken er hier ruzie om 😉.
Prima bezorging en service.

N. Diouf 21/12/2021

TrustPilot
Heerlijk warme fleecedeken.

Heerlijk warme fleecedeken gekocht. Beste aankoop van de winter!