Shop

Plaids en fleece dekens

Alle fleece dekens

De allerzachtste fleece dekens, die wil je voelen!

Jij bent op zoek naar een ontzettend zachte fleece deken. Een dekentje die al van een paar meter afstand jou in het oog springt en je uitnodigt om er onder te gaan liggen. Dan ben je bij Lekker Zacht aan het juiste adres! Onze fleece dekens zijn zo zacht dat je er gewoon in gaat wonen. Je slaat ‘m om als een cape en paradeert ermee door het hele huis. Kortom, de perfecte deken om in te cocoonen. Daar kom je gegarandeerd niet meer onder uit

Wat is een plaid?

De exacte definitie van een plaid is ‘een langwerpige doek, gebruikt als mantel of reisdeken’. Van oudsher gebruikten nomaden deze reisdekens om op te zitten, onder te liggen of als knapzak om al hun voorwerpen in mee te dragen. Deze vormen van traditionele dekens worden nog steeds gemaakt en gebruikt in bijvoorbeeld Tibet. Tibetanen gebruiken hun traditionele plaids als jassen, vloer- en wandkleden, of zadels. Ze zijn gemaakt van puur schapenwol en bevatten allerlei kunstzinnig, traditionele prints.

Waar is een plaid voor? 

Tegenwoordig staat een plaid vooral bekend als grote fleece deken die je om kunt slaan of waar je onder kunt gaan liggen. Een andere functie is ter decoratie van je bank, stoel of bed. Je drapeert het dekentje over het gewenste meubelstuk heen wat het een nonchalant, warm en gezellige uitstraling geeft.

Welke plaid? 

Een plaid, fleece deken, woondeken of grand foulard is verkrijgbaar in verschillende varianten. Het begint bij de stof. Veel gebruikte materialen voor de dekentjes zijn fleece (vaak van 100% polyester), katoen, acryl of wol. De meest populaire stof is toch echt wel fleece. Wederom is deze beschikbaar in verschillende varianten:

  • Polar fleece
  • Coral of Wellness fleece
  • Sherpa fleece

De plaids van Lekker Zacht zijn voornamelijk van wellness fleece, vanwege de extra zachte kwaliteit. 

Welke kleur plaid? 

Fleece dekens zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Dat maakt de keuze soms niet bepaald makkelijk. Sommigen kiezen op basis van persoonlijke smaak, anderen volgen de laatste woontrends. Gangbare kleuren voor plaids zijn zwart, groen, grijs, beige of bruin. Deze redelijk neutrale tinten zijn passend voor eigenlijk ieder interieur. In onze shop kun je ze daarom allemaal vinden.

Hoe groot moet een plaid zijn? 

De afmetingen van plaids verschillen per aanbieder. De meest gebruikelijke, standaard maten voor plaids zijn 130×160 cm en 150×200 cm. Bij Lekker Zacht vinden we comfort erg belangrijk. Daarom bieden we dekentjes waar je helemaal onder weg kunt kruipen, zelfs met twee personen. Vandaar dat we grote fleece dekens van 150×200 cm aanbieden.

Waar kun je plaids kopen?  

Naast onszelf zijn er talloze webshops die een dekentje aanbieden. Denk aan een plaid van blokker, action, ikea, leenbakker of xenos. Waarom je fleece dekens toch bij Lekker Zacht wil kopen? Wij bieden enkel, zoals onze naam ook weggeeft, de allerzachtste plaids. En die claim hebben we getest. Iedereen die ze heeft gevoeld, geeft als eerste reactie ‘jeetje, die zijn lekker zacht!’. Die beleving gunnen wij jou ook.

Voel je thuis comfortabel,
dat is de ultieme luxe!

5/5 STERREN REVIEWS

Deel jouw ervaring met ons of bekijk de ervaring van anderen. 

Trustpilot 

 

HEB JE EEN VRAAG?

Onze klantenservice staat 24/7 voor je klaar.